HOME  |  INFO VOOR KUNSTLIEFHEBBERS  |  INFO VOOR KUNSTENAARS  |  STICHTING HET MICROMECENAAT  |  CONTACT
   
    AGENDA  |  WERKEN  |  BLOG  |  BIO & CONTACT  |  NIEUWSBRIEF  |  WORD MICROMECENAS
 

09 maart 2014

Galerie Yke Prins Beelden

In een prachtig Art Deco pand aan de Laan van Meerdervoort is werk van Yke Prins te bekijken in haar eigen Galerie Yke Prins Beelden.  

De galerie is op afspraak te bezoeken op (070 - 3472805 / yjprins@ziggo.nl).

De Micromecenassen ontvangen 20 % korting bij aankoop op het werk  van Yke in haar galerie.

Contactinformatie:

Galerie Yke Prins Beelden is te bezoeken op afspraak.

Laan van Meerdervoort 231

Den Haag

Tel.  070 3472805 / yjprins@ziggo.nl


 

Agenda Yke Prins

 

02 juni 2012

Duinoord Open Ateliers

Galerie Yke prins Beelden in het prachtige Art Deco pand aan de Laan van Meerdervoort 231 is een ideaal startpunt voor het Open Atelier weekend van Duinoord. De galerie toont van de 28 deelnemers werken. De te bezoeken Ateliers liggen rondom dit startpunt. www.kunstproeveninduinoord.nl


 

28 juli 2012

Expositie Sterke Vrouwen

Voor de in oktober overleden beeldhouwster Thérèse de Groot wordt in Pulchri Studio  tussen 28 juli en 19 augustus een In Memoriam tentoonstelling georganiseerd.

11 beeldhouwsters, waaronder Yke Prins,  van verschillende generaties omcirkelen deze oeuvre tentoonstelling. 

lees meer > 

 

16 augustus 2012

Rondleiding door de Caldic-beeldentuin

Op donderdag 16 augustus organiseer ik voor mijn Micromecenassen een rondleiding door de Caldic-beeldentuin, een collectie van internationale allure te Wassenaar. 

lees meer > 

 

23 september 2012

Beelden maken het Hof

Het prachtige 17e eeuwse Hofje van Nieuwkoop is te bezoeken, alleen dat is al de moeite waard! Achter de drukte van de Prinsengracht ligt een verscholen tuin. Het grootste oude hof van Nederland. Yke Prins heeft daar een nieuw beeld, Future Flowers. Het staat er enigzins grillig of is het sprookjesachtig in relatie tot dit paradijslijke hof? De toevoeging van de beelden van dertien Pulchri kunstenaars maakt deze locatie tot een bijzondere kunstlocatie. Elke middag van 14.00-17.00 uur is de locatie te bezoeken, ingang t.o. Poli Westeinde Ziekenhuis. De deur van het Hofje is te openen met de rode knop links, wees welkom!

lees meer > 

 

08 oktober 2012

Beelden expositie Van ongetemde geest

Het nieuwe seizoen is op 6 mei geopend in Land en Beeld. Ruim 70 werken zijn te zien in een grote buiten tentoonstelling. Ook twee van mijn werken zijn daar te zien , waaronder een bronzen klok in een eikenhouten klokkenstoel. Tot 7 oktober zullen de beelden te bezichtigen zijn.

lees meer > 

 

08 oktober 2012

Galerie in de Molen in Wassenaar

Yke Prins heeft samen met Cora Beijersbergen van Henegouwen en Marianne Blokland op 29 september om 16:00 uur de opening van hun gezamelijke expositie door Jos van de Berg. Deze opening valt in een weekend vol activiteiten  rond de kunstroute Tussen Kunst en Fiets.

lees meer > 

 

11 oktober 2012

Beelden expositie in de UK

Op 27 mei was de opening in Engeland van de expositie van Yke Prins in de Hannah Peschar Sculpture garden in de plaats Surrey. Mocht u binnenkort nog richting Engeland gaan, dan is de tuin met beelden tot eind oktober te bezichtigen.

lees meer > 

 

28 oktober 2012

Wandeling voor Micromecenassen Yke Prins

Op zondag 28 oktober organiseert Yke voor haar Micromecenassen een wandeling op het landgoed Clingendael waar een warme wijn gedronken wordt in haar atelier (een oude bollenschuur) in het bos.

lees meer > 

 

02 november 2012

Galerie Yke Prins Beelden

In een prachtig Art Deco pand aan de Laan van Meerdervoort 231, heeft beeldhouwster Yke Prins in het weekend van 18 en 19 februari 2012 haar Galerie Yke Prins Beelden geopend.  

De galerie is na de opening ook op afspraak te bezoeken op (070 - 3472805/yjprins@ziggo.nl).

lees meer > 

 

02 maart 2013

2/3 maart Galerieweekend Yke Prins Beelden

In mijn galerie aan de Laan van Meerdervoort kunt u mijn beelden zien voor zij gedurende de zomer in diverse beeldentuinen ondergebracht zullen worden. Houten en bronzen beelden, van groot maar ook kleiner formaat. Zaterdag zal de galerie van 11 tot 17 uur open zijn. Zondag van 11.00 tot 16 uur. Om 16 uur zal ik mijn micromecenassen ontvangen voor een borrel en een verhaal vertellen over mijn nieuwe bronzen beeld 'Unending Movement' en toelichting geven over de techniek van het bronsgieten. 

lees meer > 

 

09 maart 2013

12/12 -documentaires en kunst

12 documentaires van 12 Haagse kunstenaars in Pulchri Studio. Van alle kunstenaars is er naast de documentaire werk aanwezig in deze tentoonstelling.

Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, Den Haag


 

09 maart 2014

Galerie Yke Prins Beelden

In een prachtig Art Deco pand aan de Laan van Meerdervoort is werk van Yke Prins te bekijken in haar eigen Galerie Yke Prins Beelden.  

De galerie is op afspraak te bezoeken op (070 - 3472805 / yjprins@ziggo.nl).

lees meer >