HOME  |  INFO VOOR KUNSTLIEFHEBBERS  |  INFO VOOR KUNSTENAARS  |  STICHTING HET MICROMECENAAT  |  CONTACT
   
 
 

Stichting Het Micromecenaat stopt per 1 januari

Stichting Het Micromecenaat wordt per 31 december ontbonden en stopt met haar activiteiten zoals de Art Safari en ondersteuning aan kunstenaars. De zes aangesloten kunstenaars gaan individueel door met de methode van het Micromecenaat omdat het voor hen persoonlijk een goede en succesvolle manier van werken is. Samen hebben zij zo'n 130 Micromecenassen.

Voldoende concrete belangstelling van kunstenaars voor de methode- Micromecenaat bewerkstelligen is van meet af aan de belangrijkste doelstelling van de Stichting geweest. Ondanks het feit dat er  tientallen kunstenaars persoonlijk zijn benaderd en honderden via organisaties, platforms, collectieven en de (sociale) media en we daar overwegend heel positieve reacties op hebben gekregen, komen er veel te weinig kunstenaars over de brug. Zonder die aanloop kent de stichting geen gezond verdienmodel, kunnen we niet de diversiteit bieden die ons altijd voor ogen heeft gestaan en kunnen we niet aan de andere doelstellingen van de Stichting voldoen, zoals het populariseren van onze methode.

Waarom kunstenaars zich onvoldoende aansluiten kent zeer uiteenlopende redenen; de kat uit de boom kijken, opzien tegen het werk dat  ermee gemoeid is, onvoldoende geld kunnen of willen vrijmaken voor de investering in Het Micromecenaat, plankenkoorts, huiver voor een alternatieve manier van presenteren, niet gewend zijn geld te steken in andere zaken dan atelierhuur en materialen, het ontbreken van tijd en energie door drukte met bijbanen, enz. enz.

Omdat de laatste tijd duidelijk werd dat we onze ambities niet gingen realiseren, hebben we gesprekken gevoerd met andere partijen die wellicht Het Micromecenaat van meer slagkracht zouden kunnen voorzien. Opnieuw werden we met belangstelling en waardering ontvangen, maar tot concrete afspraken kwamen we niet.  Na al deze inspanningen staat de teller nog altijd op zes aangesloten kunstenaars, waar het er meer dan 60 hadden moeten zijn.  Het bestuur van de Stichting Het Micromecenaat heeft dan ook besloten om de stichting per 1 januari 2014 op te heffen. Het resterende geld  is teruggestort aan de Van Ommeren de Voogt Stichting, die onze stichting tweemaal  financieel ondersteund heeft. 

Het digitale platform van Het Micromecenaat blijft nog online tot eind 2014 ten behoeve van de aangesloten kunstenaars en hun (nieuwe) Micromecenassen.

Namens het bestuur, directie en initiatiefnemer Niels Janssen, danken wij eenieder voor de ondersteuning en/of samenwerking en graag tot ziens!


 

Agenda

 

28 november 2010

Expositie Niels Janssen Oud en Nieuw

Op 28 november 2010 heeft Niels Janssen in OD36 te Delft de expositie Oud en Nieuw gehouden. Zie hier een impressie.

lees meer > 

 

14 november 2011

Nieuws: Het Micromecenaat breidt uit

Na een pilotfase van een kleine twee jaar, waarbij initiatiefnemer en beeldend kunstenaar Niels Janssen de kracht van het concept heeft bewezen, wordt het Micromecenaat nu uitgebreid met twee kunstenaars: Yke Prins (www.ykeprinsbeelden.nl) en Annemarie Petri (www.annemariepetri.nl). Tevens worden er met andere kunstenaars gesprekken gevoerd over aansluiting bij het Micromecenaat.


 

20 t/m 27 november 2011

Expositie Niels Janssen Recente tekeningen

Tijdens de drukke opening op zondag 20 november gaf Niels Janssen een toelichting op de expositie. Deze week is zijn werk te zien tussen 14 en 17 uur. Op zondag 27 november wordt de tentoonstelling afgesloten met een Finissage.  Niels zal dan ook een toelichting op zijn werk geven. Wees welkom!

lees meer > 

 

01 januari 2012

Kunstenaar uitgelicht

De eerst nieuw aangesloten kunstenaar van 2013 is LUCAS LELIEVELD. Lucas werkt in Amsterdam en maakt voornamelijk schilderijen en tekeningen, maar bedient zich ook van animatie, installatie en collage. Zijn werk toont de toeschouwer ambivalente ruimtes, zowel in formele als inhoudelijke zin.

Voor een inschrijfbedrag van 175 euro ontvangt u een collage van Lucas Lelieveld (van 20 x 28 cm) en wordt u uitgenodigd voor zijn atelierborrel op zaterdag 2 maart en een expositie in juni. Hierbij zal Lucas zijn werk toelichten en de dialoog aangaan. Als Micromecenas heeft u bovendien recht op 20 % korting op Lucas’ andere werken die bij hem persoonlijk worden gekocht. 

lees meer > 

 

01 januari 2012

Kunstenaar uitgelicht

Siebrand Weitenberg is een schilder in de romantische traditie. Aan  het alledaagse verleent hij een diepere betekenis, aan het bekende de waarde van het onbekende en aan het eindige de schijn van het oneindige. Romantiseren is zijn manier om zich tot de wereld te verhouden.

Siebrand is momenteer bezig met het project ‘In mijn atelier’. Word  Micromecenas van Siebrand ontvang een uniek werk met jouw favoriete voorwerp als onderwerp.

lees meer > 

 

02 januari 2012

De Van Ommeren-De Voogt Stichting

De Van Ommeren-De Voogt Stichting heeft een substantieel bedrag toegekend aan Het Micromecenaat. Het geld wordt ingezet om verschillende ART SAFARI's te organiseren. ART SAFARI is de benaming voor een reeks busreizen van één dag waarbij een groep kunstliefhebbers kunstenaars die bij Stichting Het Micromecenaat zijn aangesloten in hun ateliers bezoekt.

lees meer > 

 

08 februari 2012

Persbericht Openingsweekend van Galerie Yke Prins Beelden

Den Haag, 9 februari 2012 – De Hofstad is binnenkort weer een galerie rijker. In een prachtig Art Deco pand aan de Laan van Meerdervoort 231, opent beeldhouwster Yke Prins in het weekend van 18 en 19 februari Galerie Yke Prins Beelden. De opening van een eigen galerie is de eerste activiteit die Prins onder de vlag van het Micromecenaat onderneemt.

lees meer > 

 

15 februari 2012

Artikel over Het Micromecenaat in het Pulchri-blad

Maart - Het Pulchri-blad (een uitgave van het Schildergenootschap Pulchri Studio in Den Haag), wijdt een artikel van 3 pagina's aan Het Micromecenaat en de aangesloten kunstenaars.

lees meer > 

 

16 februari 2012

In de media: Nieuwe Stichting voor kleinschalige kunstsponsoring

16 februari 2012 - Artikel over Het Micromecenaat in 'Den Haag Centraal, door Jasper Gramsma.

De stichting Micromecenaat steekt de klassieke mecenas in een nieuw jasje. Het platform brengt kunstenaars en weldoende kunstliefhebbers met elkaar in contact. Door kleinschalige sponsoring heeft de kunstenaar vrijheid, terwijl de kunstliefhebber een kijkje in de keuken krijgt bij zijn protégé.

lees meer > 

 

17 februari 2012

Van Ommeren-De Voogt Stichting

De Van Ommeren-De Voogt Stichting heeft een substantieel bedrag toegekend aan het Micromecenaat. Aan deze ondersteuning ligt een projectplan ten grondslag dat voorziet in de oprichting van de Stichting Micromecenaat. 

lees meer > 

 

09 mei 2012

ART SAFARI groot succes

Afgelopen 24 juni heeft Niels Janssen een pilot van de ART SAFARI  gehouden voor zijn Micromecenassen.  Per touringcar werden de Micromecenassen gereden langs de domeinen waar kunst bedacht, gemaakt en geleefd wordt; in de ateliers van vier Haagse kunstenaars (Demiak, Yke Prins, Annemarie Petri en Niels Janssen).

lees meer > 

 

10 mei 2012

Stichting Micromecenaat is opgericht

Op donderdag 10 mei 2012, is de Stichting Het Micromecenaat opgericht. 


Het bestuur bestaat uit voorzitter Hans de Hoog (Toezichthouder DNB/Pensioenen, voorzitter Nederlands Uitburo), secretaris Lia Harkes (kunstenaar), penningmeester Agith Maas (Interim adviseur financiën en bedrijfsvoering overheden), algemeen bestuurslid Jasper Damsteegt (Directeur Concordia (centrum voor de kunsten in Enschede) en algemeen bestuurslid Anne-Wil Hop (coordinator bij De Dependance / ZUS [Zones Urbaines Sensibles]).

lees meer > 

 

02 juni 2012

Duinoord Open Ateliers

Galerie Yke prins Beelden in het prachtige Art Deco pand aan de Laan van Meerdervoort 231 is een ideaal startpunt voor het Open Atelier weekend van Duinoord. De galerie toont van de 28 deelnemers werken. De te bezoeken Ateliers liggen rondom dit startpunt. www.kunstproeveninduinoord.nl


 

10 juni 2012

Stem voor het Micromecenaat bij de Accenture Innovation Awards 2012

Het Micromecaat is een van de deelnemers in de categorie 'Financial Services'/ de blauwe tulp van Accenture Innovation Awards 2012; als nieuw verdienmodel van kleinschalig kunstmecenaat. Op 8 november a.s. maakt de jury de winnaar bekend. Daarnaast is er ook de publieksprijs. Elke tweet, share en like vanaf de pagina op de Innovation Awards-website geldt als stem. Klik hier voor je STEM. 


 

24 juni 2012

Ga mee op ART SAFARI

Op zondag 24 juni voert ART SAFARI  mijn Micromecenassen langs de domeinen waar kunst bedacht, gemaakt en geleefd wordt; de ateliers van kunstenaars. Per touringcar doen we vier ateliers in Den Haag aan waar de kunstenaars je welkom heten en over hun werk vertellen. 

lees meer > 

 

28 juli 2012

Expositie Sterke Vrouwen

Voor de in oktober overleden beeldhouwster Thérèse de Groot wordt in Pulchri Studio  tussen 28 juli en 19 augustus een In Memoriam tentoonstelling georganiseerd.

11 beeldhouwsters, waaronder Yke Prins,  van verschillende generaties omcirkelen deze oeuvre tentoonstelling. 

lees meer > 

 

16 augustus 2012

Rondleiding door de Caldic-beeldentuin

Op donderdag 16 augustus organiseer ik voor mijn Micromecenassen een rondleiding door de Caldic-beeldentuin, een collectie van internationale allure te Wassenaar. 

lees meer > 

 

05 september 2012


Op 5 september praat het Micromecenaat in Den Haag bij STROOM mee in een bijeenkomst over alternatieve financieringsmogelijkheden. Wees er ook bij, gratis toegang maar aanmelden verplicht via STROOM http://bit.ly/PCLfOM


 

10 september 2012

De jury van de Accenture Innovation Awards heeft een keuze gemaakt

Het Micromecenaat was een van de deelnemers in de categorie 'Financial Services'/ de blauwe tulp van Accenture Innovation Awards 2012; als nieuw verdienmodel van kleinschalig kunstmecenaat. Helaas is Het Micromecenaat niet gekozen voor de volgende ronde. Hierdoor maakt het Micromecenaat ook geen kans meer op de publieksprijs. Mensen die gestemd hebben: nogmaals hartelijk dank!!!! 


 

23 september 2012

Open atelier

Op zondag 23 september (tussen 11.00 en 17.00 uur) hou ik Open Atelier voor iedereen die geinteresseerd is in mijn werk. Ik zal die dag ook toelichting geven op de manier van werken. 

lees meer > 

 

23 september 2012

Beelden maken het Hof

Het prachtige 17e eeuwse Hofje van Nieuwkoop is te bezoeken, alleen dat is al de moeite waard! Achter de drukte van de Prinsengracht ligt een verscholen tuin. Het grootste oude hof van Nederland. Yke Prins heeft daar een nieuw beeld, Future Flowers. Het staat er enigzins grillig of is het sprookjesachtig in relatie tot dit paradijslijke hof? De toevoeging van de beelden van dertien Pulchri kunstenaars maakt deze locatie tot een bijzondere kunstlocatie. Elke middag van 14.00-17.00 uur is de locatie te bezoeken, ingang t.o. Poli Westeinde Ziekenhuis. De deur van het Hofje is te openen met de rode knop links, wees welkom!

lees meer > 

 

07 oktober 2012

Etsdemonstratie Annemarie Petri

Voor haar micromecenassen en mensen die dat willen worden geeft Annemarie Petri op 7 oktober 2012 een demonstratie etsen in haar atelier.

Het hele proces van voorbereiden, tekenen en bijten van de plaat en vervolgens het afdrukken in zwart/wit en kleur wordt stap voor stap uitgelegd en gedemonstreerd.

lees meer > 

 

08 oktober 2012

Beelden expositie Van ongetemde geest

Het nieuwe seizoen is op 6 mei geopend in Land en Beeld. Ruim 70 werken zijn te zien in een grote buiten tentoonstelling. Ook twee van mijn werken zijn daar te zien , waaronder een bronzen klok in een eikenhouten klokkenstoel. Tot 7 oktober zullen de beelden te bezichtigen zijn.

lees meer > 

 

08 oktober 2012

Galerie in de Molen in Wassenaar

Yke Prins heeft samen met Cora Beijersbergen van Henegouwen en Marianne Blokland op 29 september om 16:00 uur de opening van hun gezamelijke expositie door Jos van de Berg. Deze opening valt in een weekend vol activiteiten  rond de kunstroute Tussen Kunst en Fiets.

lees meer > 

 

11 oktober 2012

Beelden expositie in de UK

Op 27 mei was de opening in Engeland van de expositie van Yke Prins in de Hannah Peschar Sculpture garden in de plaats Surrey. Mocht u binnenkort nog richting Engeland gaan, dan is de tuin met beelden tot eind oktober te bezichtigen.

lees meer > 

 

28 oktober 2012

Wandeling voor Micromecenassen Yke Prins

Op zondag 28 oktober organiseert Yke voor haar Micromecenassen een wandeling op het landgoed Clingendael waar een warme wijn gedronken wordt in haar atelier (een oude bollenschuur) in het bos.

lees meer > 

 

02 november 2012

Galerie Yke Prins Beelden

In een prachtig Art Deco pand aan de Laan van Meerdervoort 231, heeft beeldhouwster Yke Prins in het weekend van 18 en 19 februari 2012 haar Galerie Yke Prins Beelden geopend.  

De galerie is na de opening ook op afspraak te bezoeken op (070 - 3472805/yjprins@ziggo.nl).

lees meer > 

 

03 november 2012

Ga mee op Art Safari op 3 november

Op zondag 3 november organiseert Stichting Het Micromecenaat een nieuwe Art Safari en neemt u mee langs de domeinen waar kunst bedacht, gemaakt en geleefd wordt; de ateliers van kunstenaars. Per touringcar doen we zes ateliers in Den Haag aan waar de kunstenaars u welkom heten en over hun werk vertellen. Ga mee naar de kunst en schrijf je voor 23 oktober in!  

Kijk voor het programma op www.artsafari.nl

Schrijf je ook in voor de Nieuwsbrief en volg ons op Twitter en Facebook!

lees meer > 

 

07 november 2012

Gesprekken met nieuwe kunstenaars

Stichting Het Micromecenaat voert deze periode gesprekken met kunstenaars die volgens de methode van het Micromecenaat willen werken. In 2013 zullen een aantal nieuwe kunstenaars zich aansluiten bij onze Stichting. Ben jij een professionele kunstenaar (alle disciplines zijn welkom) en geinteresseerd of ken je een kunstenaar die zou willen meedoen, laat het ons weten: info@micromecenaat.nl


 

24 & 25 november 2012

2-daagse Expositie New Radical Contracept 24 - 25 november

Op zaterdag 24 november om 16.30 uur is de opening van mijn tentoonstelling New Radical Contracept. Het zijn tekeningen die gaan over tijd, ruimte, onderwater-erotiek, tandpasta en transformatie.

Het is een 2-daagse expositie in 'Zuid 57' te Den Haag, een nieuw sociaal-cultureel centrum de wijk Escamp, onder meer bekend van het Dakotatheater.

lees meer > 

 

12 januari 2013

Nieuwjaarsborrel Annemarie Petri

Op zaterdag 12 januari 2013 geeft Annemarie Petri een nieuwjaarsborrel in haar atelier:

Gebouw ‘de Poort’
Ledeganckplein 7 atelier 6
2524CP Den Haag
06-24459532

U bent welkom tussen 16.00 en 18.00 uur.

Introducées zijn welkom.

Om 16.30 houdt Annemarie een inleiding over haar nieuwe werk en plannen voor 2013.


 

02 maart 2013

2/3 maart Galerieweekend Yke Prins Beelden

In mijn galerie aan de Laan van Meerdervoort kunt u mijn beelden zien voor zij gedurende de zomer in diverse beeldentuinen ondergebracht zullen worden. Houten en bronzen beelden, van groot maar ook kleiner formaat. Zaterdag zal de galerie van 11 tot 17 uur open zijn. Zondag van 11.00 tot 16 uur. Om 16 uur zal ik mijn micromecenassen ontvangen voor een borrel en een verhaal vertellen over mijn nieuwe bronzen beeld 'Unending Movement' en toelichting geven over de techniek van het bronsgieten. 

lees meer > 

 

09 maart 2013

12/12 -documentaires en kunst

12 documentaires van 12 Haagse kunstenaars in Pulchri Studio. Van alle kunstenaars is er naast de documentaire werk aanwezig in deze tentoonstelling.

Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, Den Haag


 

22 maart 2013

Atelierborrel project 'In mijn atelier' op 22 maart

Ik start in 2013 met het project ‘In mijn atelier’.

Als u zich inschrijft als mijn Micromecenas doet u mee aan dit project en bied ik u het volgende aan: iedereen heeft wel een voorwerp met  voor hem of haar een speciale waarde. Dit voorwerp roept associaties op met een dierbaar persoon of een bijzondere gebeurtenis in uw leven. Het voorwerp is onlosmakelijk met u verbonden. Ik geef het voorwerp een plek of positie in mijn atelier. Hiervan maak ik een foto gedrukt op canvas, die dient als ondergrond om op te schilderen of te tekenen.  Het eindresultaat is telkens een uniek en persoonlijk kunstwerkje dat u in ontvangst mag nemen.

Voor een mooi voorbeeld van zo'n kunstwerkje kan ik u verwijzen naar het menu word micromecenas.

Op vrijdagavond 22 maart 19.30 uur zullen de eerste werken getoond worden in mijn atelier. Bent u geen Micromecenas, maar wel geinteresseerd in mijn werk,  dan bent u ook van harte welkom.

lees meer > 

 

10 mei 2013

CULTURELE ANBI STATUS

Stichting Het Micromecenaat door de Belastingdienst aangemerkt als een Cultureel Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). 

Wilt u de Stichting zelf ondersteunen en meehelpen onze doelstelling te helpen realiseren, dan kunt u ook Micromecenas van de Stichting worden! 

Het betekent dat Het Micromecenaat geen schenkbelasting of erfbelasting hoeft te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Bovendien zijn giften aan ons aftrekbaar (binnen de daarvoor geldende regels). Door te geven aan culturele ANBI Stichting zou het nog eens EXTRA belastingvoordeel in de inkomensbelasting kunnen opleveren. 

lees meer > 

 

11 mei 2013

preview expositie Pulchri

Vanaf 11 mei is mijn solotentoonstelling “De onzichtbare steden” te zien in Pulchri Studio. Ik zal hier verschillende series etsen en bronzen beelden laten zien. 
Speciaal voor mijn micromecenassen organiseer ik op zaterdag 11 mei om 15.00 uur een preview van deze tentoonstelling.
Ik zal dan gedurende een half uur een toelichting geven op mijn werk.
Van 15.30 tot 16.00 uur is er gelegenheid om wat te drinken in de tuin van Pulchri Studio.
Daarna volgt aansluitend de officiële opening om 16.00 uur door Bob van den Boogert, conservator van museum Het Rembrandthuis.
Pulchri Studio
Lange Voorhout 15
2514 EA Den Haag
Klinkenberggalerie 1 en 2,
de expositie duurt nog van 11 t/m 30 mei 2013


 

26 mei 2013

Open atelier Eddy Stikkelorum

Op zondag 26 mei tussen 11.00 en 14.000 uur bent u van harte welkom op mijn atelier, met koffie en taart om kennis te maken met mij en mijn werk.

Wanneer u zich, voor een bedrag van slechts 200 euro, inschrijft als mijn Micromecenas ontvangt u een kunstwerk als welkomstgeschenk (zie foto). Bovendien heeft u als Micromecenas recht op 20 % op mijn andere werken die ik vanuit mijn atelier verkoop. Of u zich nou aanmeldt als Micromecenas of niet, deze uitnodiging in bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in- en wil meepraten over mijn werk en beroepspraktijk. Graag tot dan!

lees meer > 

 

07 juni 2013

Tweede Micromecenas avond

De tweede atelierborrel avond en tevens onthulling van de 2e serie werken van het project "In mijn atelier" zal plaatsvinden op vrijdagavond  7 juni.

U bent natuurlijk van harte welkom...het belooft weer een geweldige avond te worden. Bent u geen Micromecenas, maar wel geinteresseerd in mijn werk,  dan bent u ook van harte welkom.

lees meer > 

 

07 juni 2013

Atelierborrel project 'In mijn atelier' op 7 juni

Op vrijdag 7 juni om 19.30 uur toon ik de tweede serie werken van mijn project ' In mijn atelier' (lees hieronder verder wat het project inhoudt). Op 22 maart was de eerste avond waarop ik de 'op maat gemaakte' werken aan mijn eerste groep Micromecenassen heb gepresenteerd. Inmiddels is de tweede serie af en zal ik toelichting geven op de werken. Bent u (nog) geen Micromecenas, maar wel nieuwsgierig, wees dan ook welkom!

lees meer > 

 

08 juni 2013

rondleiding bronsgieterij

In het weekend van 8 en 9 juni kunnen mijn micromecenassen de open dagen bezoeken van de bronsgieterij in Beers waar ik mijn beelden maak.

Het complex is net opgeleverd en betaat uit een grote werkplaats met gieterij, een expositieruimte en 3 atelier woningen.
Er zijn diverse rondleidingen en gietdemonstraties.

Ik ben zelf het hele weekend aanwezig en zal alles vertellen over het hele proces van wasmodel tot beeld.

Nadere informatie volgt.


 

22 juni 2013

Presentatie in Den Haag

Op zaterdag 22 juni tussen 16.00 en 19.00 uur zijn mijn Micromecenassen en geinteresseerden welkom op het Haagse atelier van mijn collega Niels Janssen. Zodat ook de mensen in Den Haag e.o. de mogelijkheid hebben om mijn werk te bekijken en niet hoeven af te reizen naar Amsterdam. Tijdens de borrel geef ik een presentatie over mijn werk en werkwijze.

lees meer > 

 

06 oktober 2013

Open atelier Eddy Stikkelorum

Op zondag 6 oktober - om 11.00 uur - bent u van harte welkom op mijn atelier, met koffie en taart om kennis te maken met mij en mijn werk.

Deze keer ligt de nadruk op een andere serie werken, namelijk de (wand)objecten die ik heb gemaakt in de periode van 2005 tot 2009. Ze bestaan zonder uitzondering uit gelakt glasvezel-gewapende epoxy op styrofoam en vormen zodoende één serie. Veel van de werken uit die periode waren o.a. te zien op grote kunstbeurzen, in het Gorcums Museum en bij galerie Eewal. Andere zijn nimmer getoond. Zo belicht ik op een atelierdag van het Micromecenaat telkens een andere fase in mijn werk.

lees meer > 

 

24 december 2013

Stichting Het Micromecenaat stopt per 1 januari

Stichting Het Micromecenaat wordt per 31 december ontbonden en stopt met haar activiteiten zoals de Art Safari en ondersteuning aan kunstenaars. De zes aangesloten kunstenaars gaan individueel door met de methode van het Micromecenaat omdat het voor hen persoonlijk een goede en succesvolle manier van werken is. Samen hebben zij zo'n 130 Micromecenassen.

Voldoende concrete belangstelling van kunstenaars voor de methode- Micromecenaat bewerkstelligen is van meet af aan de belangrijkste doelstelling van de Stichting geweest. Ondanks het feit dat er  tientallen kunstenaars persoonlijk zijn benaderd en honderden via organisaties, platforms, collectieven en de (sociale) media en we daar overwegend heel positieve reacties op hebben gekregen, komen er veel te weinig kunstenaars over de brug. Zonder die aanloop kent de stichting geen gezond verdienmodel, kunnen we niet de diversiteit bieden die ons altijd voor ogen heeft gestaan en kunnen we niet aan de andere doelstellingen van de Stichting voldoen, zoals het populariseren van onze methode.

lees meer > 

 

23 januari 2014

Expositie Niels Janssen in Studio Lissabon

Van 23 tot en met 26 janauri 2014 presenteert Niels Janssen Paper Trail, tekeningen uit 2013 bij Studio Lissabon te Den Haag.

De opening is op zaterdag 25 januari om 16.30 uur.

Niels werkt momenteel aan een serie kleine tekeningen gebasseerd op een idee en tegelijk aan een groot complex werk, waarin die ideeen en voorstellingen vaak tot nieuwe beelden samensmelten.

Hij ervaart deze wisselwerking als heel vruchtbaar en ziet alvast uit naar de expositie.

lees meer > 

 

07 februari 2014

Lancering nieuw project 'De droom'

Op vrijdag 7 februari om 20:00 uur zal ik mijn nieuwe project ‘De Droom’ toelichten.

Zowel Micromecenassen als geinteresseerden zijn van harte welkom op deze avond. 

Wees van harte welkom!

lees meer > 

 

09 maart 2014

Galerie Yke Prins Beelden

In een prachtig Art Deco pand aan de Laan van Meerdervoort is werk van Yke Prins te bekijken in haar eigen Galerie Yke Prins Beelden.  

De galerie is op afspraak te bezoeken op (070 - 3472805 / yjprins@ziggo.nl).

lees meer > 

 

22 maart 2014

Micromecenas bijeenkomst Eddy Stikkelorum

U bent van harte uitgenodigd op mijn eerste Micromecenas bijeenkomst van 2014.

Deze keer niet op het atelier van Eddy Stikkelorum !!!!

Maar in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

Alles in het kader van de aankoop door de KB van een complete reeks papieren nieuwjaarswensen en de expositie van enkele werken in de vitrines.

Een heel uitzonderlijke bijeenkomst omdat gewoonlijk de afdeling Bijzondere Collecties van de KB op zaterdag voor het publiek is gesloten!

lees meer > 

 

28 maart 2014

Atelierborrel voor Micromecenassen

Elke laatste vrijdag van de maand kunnen de Micromecenassen van Niels Janssen langskomen op zijn atelier. De eerstvolgende borrel wordt gehouden in het nieuwe jaar op 28 maart (tussen 16.30 en 18.00 uur). Onder het genot van een drankje laat Niels zijn nieuwe werken zien. 

lees meer > 

 

01 oktober 2014

Een nieuw begin !

Na de zomer maakt Eddy Stikkelorum een herstart met het Micromecenaat, maar nu als persoonlijk initiatief.

lees meer >