HOME  |  INFO VOOR KUNSTLIEFHEBBERS  |  INFO VOOR KUNSTENAARS  |  STICHTING HET MICROMECENAAT  |  CONTACT
   
    AGENDA  |  WERKEN  |  BLOG  |  BIO & CONTACT  |  NIEUWSBRIEF  |  WORD MICROMECENAS
 

26 maart 2013

22 maart ...een succes

Ondanks de ijzige wind en de koude temperatuur druppelden de genodigden langzaam binnen. Het begon warm te worden op het atelier in de Cartesiusstraat.

Ik had de afgelopen week hard gewerkt om het atelier helemaal in orde te maken...schoongemaakt, gestoft en opnieuw ingericht en de nodige boodschappen gehaald. Uit de opslag heb ik een aantal schilderijen gehaald en opgehangen zodat ik er wat over kon vertellen. Goauches en aquarellen opnieuw ingelijst en keurig in het gelid gezet...kortom ik was er helemaal klaar voor.

Om 20.00 uur kwam de laatste bezoeker binnen en verwelkomde ik eenieder in mijn atelier...mijn tweede huis! 

Ik ben een schilder in de romantische traditie...d.w.z ik houd me bezig met romantiseren oftewel een operatie van vervreemding of zoals Novalis het zo mooi verwoordde;

als ik het gewone een hoge betekenis geef, aan het alledaagse een geheimzinnig uiterlijk, aan het bekende de waarde van het onbekende geef en aan het eindige de schijn van het oneindige geef....dan romantiseer ik

De afgelopen jaren heb ik voornamelijk projecten gedaan ( zie mijn site www.sjaweitenberg.com). Echter de afgelopen twee jaar hebben in het teken gestaan van het voorzitterschap van Pulchri. Ook een project...echter het fysiek bezig zijn in het atelier begon ik  te missen...het begon weer te kriebelen.  Een geweldig moment om een nieuw avontuur, project aan te gaan. Ik besloot me aan te sluiten bij de Stichting het Micromecenaat en gelijk een nieuw project te starten....In mijn atelier...was geboren.

Het mooie moment brak aan ...ik besprak stuk voor stuk de gemaakte werken....elk werk heeft z'n eigen verhaal...het mooiste was dat er een ongelofelijke boeiende interactie was tussen mij, als kunstenaar,  en de micromecenas...mijn verhaal werd prachtig aangevuld met het verhaal van de mecenas...precies datgene wat de Stichting nastreeft...het vergroten van de communicatie tussen de kunstenaar en het publiek!

Aan het eind van de avond hingen alle werken op de schilderwand en kon iedereen onder het genot van een drankje praten over het eindresultaat en elkaars werken bewonderen.

Een geslaagde avond...om 23.30 vertrok de laatste bezoeker met het werk onder zijn arm...word vervolgd!


 

Laatste posts Siebrand Weitenberg

 

26 maart 2013

22 maart ...een succes

Ondanks de ijzige wind en de koude temperatuur druppelden de genodigden langzaam binnen. Het begon warm te worden op het atelier in de Cartesiusstraat.

lees meer > 

 

06 februari 2013

In mijn atelier

Het is alweer bijna een maand geleden dat ik volmondig ja zei tegen het lidmaatschap van de Stichting het Micromecenaat. Een nieuw avontuur tegemoet!

lees meer >