HOME  |  INFO VOOR KUNSTLIEFHEBBERS  |  INFO VOOR KUNSTENAARS  |  STICHTING HET MICROMECENAAT  |  CONTACT
   
 
 

Informatie voor kunstenaars

Het is voor kunstenaars niet meer mogelijk zich uit aan te sluiten bij Het Micromecenaat.


 

"Als kunstenaar vind ik het belangrijk voor mijn werk om mee te doen omdat het me toegang geeft tot een goede verspreiding van informatie via o.a. een goed onderhouden website. De kracht van meerdere kunstenaars samen in dit systeem kan ik alleen niet opbouwen.

Maar meer nog de combinatie hiervan met het hele persoonlijke intieme van de interactie die je opbouwt met je publiek. Je eigen werk als beeldend kunstenaar bij de mensen brengen, introduceren en ze laten volgen wat je doet over een periode van meerdere jaren. Door deze investering maak je voor jezelf een markt voor je eigen creatieve product door de relatie met de klant te laten groeien. Hoe meer die relatie groeit, hoe meer zij ook weer promotie van mijn creatieve werk kunnen doen."

— Yke Prins

 

"Begin 2010 heb ik als initiatiefnemer het Micromecenaat gelanceerd in Hotel New York in Rotterdam. Sindsdien heb ik een zeer loyale groep van nu zo’n 45 Micromecenassen opgebouwd. Het contact met hen is voor mij van grote waarde, niet alleen in materiële zin, maar ook omdat ik in de gesprekken over mijn werk weer van hen leer. Het persoonlijk contact wordt op prijs gesteld en maakt dat de Micromecenassen mij weer in hun netwerk introduceren. Een heel groot voordeel van het Micromecenaat vind ik dat je heel veel informatie over je werk en jezelf kwijt kunt tijdens gesprekken, waardoor de waardering ook groter wordt dan wanneer je alleen het werk zou laten zien.

In het begin van het project was een van mijn zorgen of de Micromecenassen nog andere werken zouden kopen nadat ze het relatiegeschenk hadden ontvangen. Gelukkig blijkt dat al drie jaar het geval te zijn en is de gunfactor alleen maar groter geworden."

— Niels Janssen

 

"De toeschouwer ziet vaak alleen het eindresultaat en realiseert zich vaak niet wat daar allemaal aan vooraf is gegaan: steeds weer opnieuw beginnen vanuit het niets, keuzes maken, zoeken en mogelijkheden zien. Zeker in deze tijd is het belangrijk voor kunstenaars om meer contact te hebben met het kunstpubliek. Kunst is een middel om mensen op een andere manier naar dingen te laten kijken, de vrijheid in zichzelf te ontdekken en nieuwe mogelijkheden te zien."

— Annemarie Petri